torsdag 7. april 2011

Fra mono's hode

Nå har jeg jammen min sant fått dilla igjen! *leer* Mono er jo ei flink jente som dikter så mye lekkert, og her tidligere i vinter strikka ho et sjal som var til å falle pladask for! Her på bloggen hennes kan du titte på det siste ho strikka - her.


Nå har ho skrevet ut mønsteret og jeg har vært så heldig å fått lov til å prøvestrikke det :) Og det blir nyyydelig! Må bare vise fram selv om det kanskje ikke er så mye å vise fram riktig ennå *knis*


mono-sjalet-fiksa


Nå skal det sies at jeg bare er baktroppen og kan kose meg igjennom mønsteret, Gyldenkron har strikka det alt og funnet småfeila. Titt innom bloggen hennes og se det lekre resultatet! :)


Mønsteret kommer til å dukke opp på Ravelry en av dagene nå tror jeg, og du kan finne det her - Out of My Head Shawlette.


Det er kjapt og greit å strikke, og jeg kjenner allerede på meg at det kommer til å bli flere slike! :) Mon tro hvordan det vil bli i Kauni sånn helt for eksempel....? ;-)


mono-sjalet2-fiksa


Nå skal det sies at jeg trøbla litt i starten, men det var slett ikke oppskrifta sin feil! Bare jeg som har strikke så mye Finull og Kauni i vinter at fingrene mine helt hadde glemt av hvordan det er med silkemyk alpakka. Og med silkemyk mener jeg det bokstavelig talt, for Drops sin Babyalpaca Silk er deilig silkemykt å strikke med :)


Så det ble strikka noen slike remser og enda noen til før jeg og fingra ble enige om strikkefasthet og pinnetykkelser. Aldri starta et sjal på denne måten før, så det var litt spennende - men gikk veldig greit :)

SAM_1556


Fort går det også, så om ikke fredagsbyturen blir for lang er jeg nok svosj ferdig i morra alt! :) Om jeg klarer å gå fra det... Ikke så lett for meg det når jeg er blitt hekta på noe *knis*


Åja - det er ikke helt villt feile farger på det siste bildet altså! Det var bare det at dette sjalet ville ikke være lyseblått. Sjokkerende nok ville det være rødt?! Jeg strikker jo aldri med rødt. Jeg gjentar - aldri! Knapt nok nisselua fikk bli rød ;-) Jeg var bombesikker på at jeg skulle har den mørke kongeblå Babyalpaca Silk'en, men det var bare feil?! I stedet ble den knall rødt?!


Ja, jeg er fremdeles litt i sjokk jeg *knis* Må være våren som spiller meg et puss?

4 kommentarer:

Anlen sa...

Spennende! Det blir heilt sikkert eit lekkert sjal, til og med i raudt:)

mono sa...

Oooooh! Det blir griselekkert i rødt!! =)

Susan sa...

Hihihi det er godt med litt farger nå etter vinteren ja!!! =)

Det blir skikkelig lekkert!!! =)

Ha ei fantastisk helg!!

Klem

gyldenkron sa...

Det kommer til å bli så fint i rødt *juhuu*

Nissefar

Nissefar kom på besøk i år også - noen strikkegaver blir i hvert fall brukt en gang i året :)