fredag 8. april 2011

Grønne tær

Jeg blir jo ivrig når jeg begynner på noe nytt at jeg glemmer jo rent å vise fram det som faktisk blir ferdig!

Mamma fikk grønne tær til bursdagen sin ho - og det var ikke fordi ho trakk av seg tunge vintersko og lufta tærne nei *knis* Det ble sokker i knæsj vårgrønt!

De vårgrønne påskepyntesokkene får også bli mitt bidrag til Utfordring #3 - Påske! hos Strikkere - en utfordringsblogg. Det er et kjempegøyalt initiativ av Miriam og Marthe/Jinx, hvor det kommer nye strikkeutfordringer ca hver måned tror jeg? Fristen for denne utfordringa er 12.april kl.19.00, så det er ennå tid til å hive seg med! :)

SAM_1587-fiksa

De ble ferdige til feiringa med dobbelt nødskrik! Enn så uoppdragent å plutselig feire dagen sin dagen før dagen?! Men klart vi måtte bare hive oss rundt når alle døtrene var hjemme på samme tida :) Siste tråden ble festa bare minutter før bursdagsbarnet kom inn døra - og siste trådstumpen var bare noen små centimetre lang! Det kaller jeg dobbelt nødskrik gitt!

Sokkene er strikka av ganske nøyaktig 2 nøster Perfect fra Sandnes, og hardtstrikkende meg kunne strikke dem på pinne nr 4. Mønsteret er sånn halvveis fra ei bok som heter Alle mine lester - skriver om den her - og sånn halvveis komponert sokker underveis :) Du finner notatene mine på Ravelry - Mammas bursdagsokker.

mammas bursdagssokker-fiksa

Jeg tenkte nå at sokkene skulle bli vårgrønne påskepyntesokker til hytta, men mottakeren nekta plent på det! Sokkene var aaalt for fine til å bli med på hytta visstnok *knis* Gøy når noe en lager blir så godt mottatt :)

Hesteskomønsteret var egentlig veldig greit å strikke, etter bare en repitisjon eller så satt det i fingra. Det ser veldig 'importent' ut, som mammaen sier - men vi kan holde den bedrifthemmeligheten mellom oss strikkere ;-) For jeg strikka egentlig disse kjappere enn jeg strikker sokker med vanlig vrangbord.

SAM_1586-fiksa

Disse sokkene er faktisk et lite jubileum! De er det tiende paret jeg har strikka! (og ferdigstilt... *kremt*) Det er ganske nøyaktig et år siden jeg strikka mine første sokker med hæl, en veldig framgang fra disse som ble gjort ferdige til påsken ifjor. De ser greie nok ut på bildet, men passer egentlig ikke riktig helt noen veier. Jeg har brukt dem med stolthet likevel! :)


Da vil jeg bare ønske alle ei riktig god helg! :) Her er det ikke regn idag, så nå blir det luftetur og ut og besøke garnhylla hos Husfliden tenker jeg ;-)

11 kommentarer:

Henny Nyheim sa...

De sokkene ble knallkule.... Digget fargen på de.... :):):)
Tenker mor ble glad gitt...

gyldenkron sa...

Knallsokker i knallfarger. Grattis med jubileum både til din mor og deg (10 par sokker)

Ingrid sa...

Jøss, var ikkje klar over at perfect kommer i såpass skarpe farger =) Flotte sokker, har en mistanke om at eg har sett det mønsteret en eller anna plass???

pakkalakka sa...

Tusen takk! :)

@Ingrid:
De har et par knallfarger i hvert fall - denne grønne, en knæsj rosa og en irrende gul :)

Hesteskomønsteret er vel et tradisjonelt mønster som en kan finne mange steder, ofte kanter på kjoler/jakker :)

krissimor sa...

Sokkene blei kjempeflotte! Blitt en habil sokkestrikker du nå;)

sologbolig sa...

Herlige sokker i flott og vårlig farge. Ha ei fin helg.

Susan sa...

Sokkene ble knallfine!!! Deilig, frisk farge på dem, og mønsteret var skikkelig lekkert!!!

Ha ei fantastisk helg snuppa! =)

Klem

Miriam sa...

Nydelige sokker, både fargen og mønsteret! Fin gulfarge ;)

Takk for at du deltar i utfordringen hos Strikkere! Fint om du linker til oss i innlegget (se reglene på utfordringsbloggen) Vil jo at flest mulig skal oppdage utfordringsbloggen ;)

pakkalakka sa...

@Miriam:
Tusen takk for påminnelsen :) Igår var en dag da jeg aldeles ikke hadde hodet med meg!

Beate sa...

Fantastisk friske vårsokker! :)

Mors Hjertekurv sa...

Lekkre vår og påske sokker :D

Nissefar

Nissefar kom på besøk i år også - noen strikkegaver blir i hvert fall brukt en gang i året :)