tirsdag 7. februar 2012

Varm venninnegave

Endelig begynner jeg å få litt styr på bilder igjen, det har vært så knotete med alt i vinter når det bildeprogrammet jeg hadde lært meg å bruke begynte å bare ville krangle...! Tar litt tid å finne mot til å lære seg noe nytt, men nå ser det ut til at jeg og Picasa begynner å forstå hverandre - måtte vi få et godt og langt forhold ;-)

Så da kan jeg endelig vise fram denne halsen som jeg strikka i julegave til ei venninne som alltid har iskald motvind både på vei til jobb og hjem fra jobb...! 


Oppskrifta er Kerchief Cowl - som er ei gratisoppskrift som kan lastes ned fra Ravelry. Jeg gjorde det litt annerledes enn i oppskrifta da, fordi den absolutt verste strikketingen jeg vet er å plukke opp masker...!

Istedet for først å strikke halsen og etterpå plukke opp masker rundt den for å strikke den spissen som går nedover, så strikka jeg hele halsen i ett stykke. Det gjorde jeg ved å begynne nederst i spissen og øke masker oppover - og la opp nye masker for å strikke rundt selve halsen. Mye lettere spør du meg! :) Her er notatene mine på Ravelry om noen er interessert.


Halsen ble veldig godt mottatt, og det er jo gøy når en gir bort hjemmelaga ting :) Den sitter passe tett rundt halsen og varmer litt nedover brystet også, og den er så lett som ei fjær siden jeg strikka den i Rauma Puno.  Jeg brukte ca 2/3 av nøstet bare, så halsen veier ikke mange gramma.

Den nydelige hjerteknappen i metall ble nesten i tyngste laget, men den ga virkelig den enkle halsen det lille ekstra - så det fikk bare våge seg.

4 kommentarer:

Berit sa...

Kjempefin hals, og en herlig farge :)

Marianne sa...

Lekker! :)
Så koselig at du er tilbake i bloggverdenen igjen, Pakkalakka! :)

lirosa sa...

Hei, så koslig at du fant frem til edelirosas nye blogg. Nå skal jeg skynde meg å legge deg til i blogglisten også. Ha ei riktig flott uke. På Kanten er en leggvarmer eller pyntekant for sko og støvletter rett og slett.

IngerLise sa...

Den var fin! Kan fort bli ett par slike til høsten :)

Nissefar

Nissefar kom på besøk i år også - noen strikkegaver blir i hvert fall brukt en gang i året :)