fredag 4. februar 2011

Gammelt nytt - syttitalls sitron

Det var en gang en pakkalakka som hadde fått seg nye sko - og da må man selvfølgelig ha garn som matcher! Skoa er forøvrige utrolig gode å gå med :)

Her følger altså nok en liten oppdatering av slikt som ble strikka i blogg-pausen. Så veldig liten blir kanskje ikke denne oppdateringa, er redd noen av bildene er litt ekstra store...
Ja, jeg hadde jo littegranne dilla på sitroner her i høst, så det var ingen tvil om hva garnet skulle bli *knis* Fargene er ikke slike jeg vanligvis ville valgt, men nydelige høstfarger er det nå :) Denne sitronen ble strikka av Evilla 6/3, så garnet er litt tykkere enn den første jeg strikka i Kauni 8/2. Evilla er nydelig garn - littegranne dyrere enn Kauni, men så har jeg til gjengjeld ikke funnet en eneste knute i det :)
Ferdig sitron :) Men den ble nesten i største laget... Strikka en ekstra rapport på denne også, men siden garnet er litt tykkere (og jeg strikka litt løsere enn jeg liker) så nådde den meg nedenfor albuene. Illustrativt nok er dette ferdig-bildet ekstra digert også ;)
Den blåe sitronen min bruker jeg jo masse, men denne ble liksom litt i veien for armene når den var så stor. Så i et plutselig inn fall så heiv jeg den rett og slett i vaskemaskina! Sammen med ei bomullstrøye eller to også - og tenkte meg ikke om før etterpå...

Du godeste det er skummelt å vente på maskiner som tover strikketøyet! Men det gikk bra - denne gangen også ;) Mer enn bra faktisk, helt perfekt! Størrelsen ble super stor, men ikke i veien. Det ble varmt og deilig, men ikke tova stivt. Og jeg liker endatil fargen bedre nå som de liksom smelter litt i hverandre. :) Lykkelig utfall!
Akkurat idet jeg tok det utav maskina trodde jeg at nå hadde jeg ødelagt det helt... Så ut som bare en klump jo. Men strakk det litt i fasong og blokka lett så ble det vips helt som nytt! :) Har visst aldri tatt noen nye, fine ferdig-bilder, men her synes nå godt så deilig kosete og pusete det ble etter toving :)Ønsker alle ei riktig god helg! :) Nå skal jeg ut og titte etter sola - ser ho skinner på bergan bak huset her!

3 kommentarer:

Beate sa...

Kjente at jeg ble pittelitt misunnelig både på sjalet og skoa her jeg sitter.. :)

lise sa...

Så herlig sjalet ble, og puh at det gikk bra med tovingen! Fargene er veldig fine sammen, og en litt mindre vanlig kombo enn vi ofte finner i de selvstripete garnene.

Siri @ Strikk og tøys sa...

Ohh! De skoa! Og fargene på sjalet til skoa! Wow!

Tusen takk for hyggelig kommentar på boggen min, jeg vil gjerne følge deg framover og se alt det fine du lager :-)

Ønsker deg en riktig god helg!

Nissefar

Nissefar kom på besøk i år også - noen strikkegaver blir i hvert fall brukt en gang i året :)