søndag 6. februar 2011

Kjolen fosser framover!

Jeg har endelig funnet strikkelysta igjen! *hurra!* Så nå fosser det framover på kjolefronten igjen, etter en litt treig periode. Du godeste så laaaaange omgangene var ei stund...! Jeg hadde en midtstrikk-krise tror jeg, den der fryktelige kjedelige fasen midt i strikketøyet når en nesten ikke ser at det vokser og det er uendelig langt igjen til det er ferdig. (Puih - det var setninga si det!) Kunne nesten ha sverga på at det plutselig er blitt mindre masker nå :) Kjolen ser vel ikke spesielt mye ut som en kjole ennå, men her er den nå :)
På bildet er den ca 47 cm lang, men jeg har tippa forbi 50 cm nå og er inne i ekstraomganger! For etter oppskrifta er det på tide å begynne med bærestykket, men jeg strikker på noen ekstra centimeter. Når kjolen var 50 cm lang veide den 170 gram og det hadde gått med 1020 meter garn! Oi...!

Kjolen ser vel fremdeles ut som en grå sekk... Gleder meg til jeg skal felle en del masker før bærestykket, så det kanskje blir litt mer fasong på den :)

Ting kjolestrikkere trenger!Måleinstrument - for stadig sjekking av hvor langt en har strikka. (Aaargh, så sakte....!)Strikkekurv til garn og strikketøy, selvfølgelig. En egen glassbolle til garnnøstet funker fantastisk bra! Nøstet triller fint og lett, men rømmer ingen steder :) *lur!*


Redningskrem for tørre strikkehender. Virkelig! Har bare prøvd billige håndkremer før, sånne som gjør at hendene kjennes klissete og en har ikke lyst til å grise til strikketøyet med. Investerte i denne litt dyrere på apoteket. Snakker om forskjell! Null klisj-klasj! *fornøyd!* :)


Maskemarkører i glade farger :) Utrolig som det hjelper på motivasjonen med en liten fargeklatt for hver 200 maske. De litt mer kjedelige i plastikk redder også vett og forstand! Synliggjør framgang når en føler seg litt fanget i et grått hav av glattstrikk...


Og et lite innimellom-strikketøy så en kan få litt avveksling. Helst av trått garn så det ikke er særlig fristende å strikke på ;-)


Glem heller ikke bøttevis med te! For tiden er dilla sterk, svart te - Twinings English Breakfast Tea har det gått med mye av under kjolestrikkinga gitt. Og nå er det visst på tide med litt påfyll kjenner jeg :)


5 kommentarer:

Beate sa...

Kjolen kommer til å bli kjempe flott! :)

Monica Therese sa...

Gratulerer så mye med nyfunnen strikkelyst :)

Mette sa...

Flott å se at maskene renner av pinnene om dagen! Kjolen blir nok helt super =D

...men, nøster du garnet ditt for hånd?!

Anonym sa...

Garnbolle ser god ut! Og kjøle også.hahahaha Og bra handkrem er viktig og du bruke mindre også så ikke mye mer kostbar den billig! Tilbake til kjøle strikking nå men ikke for mye svart te...det tar jern ut fra deg og kvinne trenger jern :-)
Hilsen, betje

mono sa...

Denne tenker jeg du blir strålende fornøyd med til slutt, snuppa! Flott at markørene bidrar til å holde motet oppe! *ler*

God helg!

Nissefar

Nissefar kom på besøk i år også - noen strikkegaver blir i hvert fall brukt en gang i året :)