tirsdag 1. februar 2011

Fiolett lykke med sølvdryss

En UFO har endelig fått bli helt ferdig! :) Et sitron-sjal i tynn alpakka i nydelig fiolettfarge - som er helt håpløs å få rett på bilder. (På Ravelry - Fiolett lykke ) Noen husker kanskje at jeg hadde litt dilla på sitroner her i høst...? Her er innlegget med den første - Regntung sommer-sitron - helt ferdig, der står link til oppskrift og alt slikt. Denne lilla er nummer to, også strikka jeg en til i Evilla etterpå. Den får bli et gammelt nytt innslag :)
Måtte legge til dette blokke-bildet så dere kan se fargen i innendørs belysning, på langt nær så skarp som ute på snøen. Og viser visst i samme håndvending fram at jeg ikke er så proff på sånn blokking ennå - her er det knappenåler på madrassen. Funker det også!
Vanskelig å se ut fra bildene, men sjalet ble ganske lite. Ikke turte jeg blokke det så hardt heller siden jeg har strikka det i alpakka og var redd for å miste 'ruflene'. Det kan vel brukes til sånn akkurat passe varme over skuldrene i fint selskap i hvert fall :) Dette garnet var det første litt dyrere garnet jeg kjøpte - og som ikke var på tilbud engang - så det måtte bli til noe luksus til meg selv :)
Jeg drømte litt om å felle av med perler langs kanten, men innså at det kom til å bli litt av et arbeidsstykke... Det er fryktelig mange masker rundt kanten! Istedet kom jeg på å prøve å strikke med en sølvtråd på siste omgang og fellinga. Det så litt rart ut før sjalet ble vaska og blokka lett - for da rulla kanten seg veldig. Men synes det ble fint jeg, akkurat det lille ekstra sjalet trengte! :)Jeg har brukt tråd som er beregna for broderi, istedet for sånn glittertråd beregna på strikking. Ville at sølvskimmeret skulle synes litt ordentlig, og ble veldig fornøyd med det :)

Trengte forresten ikke uroe meg for 'rufflene' heller, det var nesten så de gjorde mere utav seg etter vask og lett blokking enn før? Kan være at det hjalp å få strekt ut partiene i mellom 'rufflene' en del. Finnes det forresten noe godt ord for dem? Litt redd ruffler er et ord jeg har dikta selv, gjør sånt innimellom *knis*
Men nå skal jeg komme meg ut av huset litt. Det er nervepirrende dager, for jeg har folk på ferie nede i Egypt... De har det jo helt fint, og kommer hjem så snart det er fly. Men det er ikke helt godt å gå og uroe seg - går utover strikkelysten også gitt!

Ønsker alle ei fin uke! :o)


Edit: Oups! Litt vel store bilder! Håper det blir bedre nå :)


4 kommentarer:

Mette sa...

Gratulerer med fullført UFO! Alltid deilig å bli ferdig med gamle prosjekter =D Nydelig sjal også! Trodde forresten du hadde perler rundt kanten, men det var før jeg leste om knappenålene ;) Sølvtråden ser ut som metall, så det var en spennende idé jeg skal lagre til senere. Aldri godt å vite når en kan få bruk for noe sånt ;)

Linda sa...

flott sjal, herlig farge.
det er nok litt for avansert for meg å strikke sjal enda

Beate sa...

Så mange fine ting du har laga!! Vakre bilda av både strikk og natur.
Takk for titten og idean.

pakkalakka sa...

Tusen takk :)

@Linda - klart du kan strikke sjal! Har jo sett på bloggen din at du strikker både sokker og julekuler, da er sjal ingen sak. Dette er jo bare rett, vrang, øke og felle faktisk :)

@Mette - ja, sant det ser ut som metall-tråd? Mye lurere enn den tynne sølvtråden til smykker jeg vurderte å bruke - men da kunne jeg kanskje ha formet ruflene i den fasongen jeg ville?

Nissefar

Nissefar kom på besøk i år også - noen strikkegaver blir i hvert fall brukt en gang i året :)