lørdag 31. juli 2010

Regntung sommer-sitron, helt ferdig!

Endelig er den her - min 'Regntung sommer-sitron!' :-D Den har vært ferdig ei lita stund alt, og jeg har rukket å bli veldig, veldig glad i den. Har faktisk dette sjalet rundt skuldrene nå mens jeg sitter og skriver :)


Sjalet kjenner vel de fleste igjen, det er Citron av Hilary Smith Callis. Det er den første engelske oppskrifta jeg har strikka, og det gikk veldig greit :) Et enkelt strikketøy med masse deilig rettstrikk for dager hvor hodet er litt 'ullent', men likevel nok som skjer med øke- og felleomganger til at det ikke blir dødelig kjedelig.

Dvs jeg la jo til en ekstra mønsterrapport, og den siste der især begynte å få veeldig lange omganger.... Men når jeg strikker i Kauni klarer jeg likevel ikke å legge fra meg strikkinga før jeg er ferdig - kaller det Kauni-forhekselse ;) Tror det er noe med fargene og at plagget skifter litt karakter etterhvert som fargene også skifter, og du vet aldri helt hvordan det blir før du er ferdig :)

Husene i bakgrunnen der er stedet hvor jeg vokste opp :) Rett bak de fjellene ligger Svartisen, og vannet som skimtes er Ranafjorden. Bildet er tatt rett i ytterkant av et naturreservat som er et viktig hekkeområde for sjøfugler. (Jeg var på en parkeringsplass altså.)

Flere skrytebilder :)

Det var forresten stor dramatikk når det begynte å gå mot slutten på sjalet... Jeg holdt på å gå tom for garn!! :-O Den siste rufflekanten hadde reneste kappspisings-konkurransen i å spise opp det fort krympende nøstet jeg hadde igjen! Snakker om å strikke med hjertet i halsen altså...!

Jeg kunne jo alltids avslutte før og lage en smale kappe langs kanten - men - marerittet er jo å gå tom for garn når en NESTEN er ferdig å felle av hundre og ørt og fjørti masker....! Her var gode råd dyre og et nøds-besøk på Husfliden høyst nødvendig.

Jeg hadde ikke store håpet om å finne et garn med samme farge, men håpte jeg kunne finne noe som vært nært nok til å jukse til kanten om det ble nødvendig. Dvs - når det ble nødvendig...

Først Kauni-hylla - niks, denne fargen var ikke å oppdrive. Mulig den ikke lages lengre? Så Finulla, Husfliden min har stoor hylle og jeg var brennsikker på å finne noe brukanes der. Niks...

Nå begynner jeg å få klump i magen... Skimter noe som kan likne i øyekroken - 3-tråds Gammelserien? Ja! :) Men litt tykt da... Rundt hjørnet og i ei hylle jeg ikke har titta så nøye i før har de jammen 2-tråds også! Hurra!


Garn-gudene har vært veldig, veldig snille med meg :) Det var mere glans i Rauma-garnet, og så ganske forskjellig ut på nøstet. Men da jeg prøvde å strikke litt så smelta de to garnene veldig fint sammen. Selv om du vet det er det ikke lett å se at ca halve kanten er i et annet garn.

Og dette er grunnene til at garnet forsvinner fortere enn man tror... I hver ruflete del er maskeantallet fordoblet, og så halvert igjen på slutten av ruffelen. Så det er klart at det blir veldig mange masker etterhvert... Men gir en veldig fin effekt :)

Jeg gjorde min første blokking med dette sjalet, og det gikk også veldig fint :) Bare veldig lett for å glatte ut kantene litt. Ville ikke risikere å glatte ut rufflene også.
Visste ikke helt hvordan jeg skulle få glatta ut kanten uten å miste den rufflete effekten, men tok en sjanse på å lage flere bretter bortover. Det funka ok :) Kanten ble litt slettere, men har ikke mista uttrykket sitt likevel.

Alt i alt - et forholdsvis kvikt prosjekt og jeg er kjempefornøyd med resultatet! :)

3 kommentarer:

mono sa...

Aldeles bedårende resultat! Skjønner godt det er en favoritt! =)

pakkalakka sa...

Tusen takk! :) Jeg elsker det, lett og varmt og vakkert :)Like overraska hver gang over hvor mye varme det er i tynne, lette ullplagg :)

Beate sa...

Hej. Din Citron er rigtig flott.
Strikke også på en i blå nyansa, men i veldig tynt, tynt garn... tar litt længere tid.

Nissefar

Nissefar kom på besøk i år også - noen strikkegaver blir i hvert fall brukt en gang i året :)