søndag 1. august 2010

Ugler på trappa - hastestrikk!

Jeg har ei venninne som synes ugler er kule, og jeg har lenge tenkt at ei slik uglelue skulle hun få til bursdagen sin :) Ja, helt fra jeg først så den lua tror jeg.


Det er bare det at jeg hadde ikke helt tenkt på at da må jeg jo strikke den da... Eller var det kanskje bare august som sneik seg innpå meg i år? For plutselig er det jo 1.august! Og førnevnte venninnas bursdag :)


Jeg hadde heldigvis handla litt Karisma på forrige Drops-salg, og det var både rett tykkelse til oppskrifta og rett farge til bursdagsbarnet :) Og det regna plutselig når jeg skulle skyndte meg å ta noen bilder, men rett i dørkarmen funka også bra ;)

Oppskrifta er Who? av Sara Amoroso. Gøyal og ganske rask oppskskrift, litt fiklete på omgangene det skal flettes - men det er bare 3 av dem.


Uglene blir fine de :) Og det med fletting kom litt som en overraskelse på meg! Dette er faktisk første prosjektet med fletter på. Jeg skulle bare lage ugler jeg jo... Jeg var vel halvveis oppi uglene da det slo meg at jeg fletter jo faktisk nå..!? :) Mulig det var fiklinga med flettepinnen som avslørte det for meg? ;) *kniis*

Men jeg har jo faktisk prøvd meg på fletter før - en gang.Tiril hadde flettekurs med meg da jeg var på besøk i vinter :) Kan godt være denne lille øvelsen satt i, for husker det var småskummelt og nikonsentrasjon ved kjøkkenbordet hennes. Uglene derimot - de gikk ganske så greit de :) Øvelse gjør mester, selv om en ikke husker det helt i farta ;)

Og så har jeg bare lekt meg litt med bilderedigeringsprogrammet... Om du lurer på hva jeg har gjort så har jeg aldeles ikke peiling! ;) Prøvde litt her og der for å se om jeg skjønte hva ting var. Plutselig så bildet mitt slik ut - litt kult i grunn :)
Lua? Jo, den er faktisk helt ferdig! :) Ligger til tørk nå, så da blir det bursdagspresang :)

2 kommentarer:

Beate sa...

Jeg syns absolutt du skal prøve safta. Den er skikkelig god, og fargen er nydelig. Og så er den enkel å lage :) Jeg er såå imonert over det store flotte sjalet under her. Var ikke det en skikkelig stor jobb? Flott ble det ihvertfall :)

pakkalakka sa...

Og deilig! :) Men mulig bildene lyver litt, for er sånn deilig rundt-skuldrene-størrelse :) når meg ca til albuen om det henger rett ned. Tynt garn på tykke pinner gikk forholdsvis kjapt egentlig :)

Safta er faktisk en kjempeide! Savner safting og sylting på høsten, men tåler lite fruktsukker. Må bare vente på at geitramsen skal blomstre.....

Nissefar

Nissefar kom på besøk i år også - noen strikkegaver blir i hvert fall brukt en gang i året :)