tirsdag 15. mars 2011

En stygg sak

Undertittel: En historie til skrekk og advarsel.

Jeg surfer jo innom mange blogger og ser på alt det lekre folk lager, utrolig mye flott! Men - innimellom så blir ting slett ikke sånn som en hadde tenkt... Denne 'mørke siden' av strikking og håndarbeid kommer sjelden i en blogg. Jeg har tatt mot til meg, og viser fram det styggeste jeg noensinne har laga!

Historien begynner nokså uskyldig. Sola er kommet tilbake til oss nordboere og både vekker oss til live igjen, og vekker lysta til å strikke i spreke farger. Dess knæsjere, dess bedre! Så disse nøstene på Nille roooopte på meg!
Og jeg lot meg forføre....

Det, kjære leser, var en stor tabbe.

Jeg er ikke en oransje person, det var nå det ene. Ikke er jeg særlig vant med så tykt garn som dette heller. Mitt lønnlige håp var at jeg kom til å få gøyale striper. Min overbevisning var at jeg kom til å få store flekker med farger.

På dette punktet i historien må jeg legge til at jeg har et litt snurrig hode som helst vil ha symmetri og rette kanter. Kun en saksopplysning.

Vel - dette var det jeg fikk.....Kjære all verden...! Og på forhånd unnskyld til dere der ute som synes slike fargesammensurium er lekre greier, ikke meninga å fornærme noen altså. Men for mitt snurrige hode ble dette full fargekræsj!!

Har jeg vett til å kaste inn årene og gi meg? Donere garnet til noen som vil elske det kanskje?

Niks!Jeg strikker opp alle 6 nøstene!! Til tross for at jeg nesten må ha solbriller på for å klare å strikke garnet. En diiiger sak.

Dette skulle bare et kjapt lite prosjekt med kjempetykt garn innimellom kjolestrikkinga. Trodde jeg. Som sagt, jeg er ikke så vant med kjempetykt garn. NÅ vet jeg at jeg strikker saaaakte med så tykke pinner og garn!! Kjappe lille arbeidet tok meg nesten 2 uker!? (Om jeg overdriver bittelitt.)

Og hele tiden mens jeg strevde meg gjennom nøstene lulla jeg meg selv inn i trøsta om at det blir nok bedre og kanskje til og med kult når det blir tova og fargene smelter inn i hverandre......Ja, særlig...! Å fyttikatta for styggedom!

Tova masse gjorde den også, så ble ikke engang stor og god sitteplate. Bare litt i minste laget, skeiv og fæl og fryktelig, fryktelig stygg! Bare å jobbe litt med den mens den er våt sier du? Jupp, dette er faktisk resultatet etter at jeg jobbe med den til arma var helt kraftløse... Aldri sett noe som har tova så ujevnt før!Og niks, det er ikke en rar vinkel på dette bildet. Det var bare umulig å få forma den i en firkant og retta ut alle bulkene.

Hva det vil bli av denne sittaplata er neimen ikke godt å vite. Ei god venninne har ymta frampå at ho kunne bruke den til bålkosen. Visstnok til å sitte på...

Så, kjære leser, dette var min tragiske historie til skrekk og advarsel. Hva er det styggeste du har laget?

22 kommentarer:

Susan sa...

Syns ikke fargene er så værst jeg da...hihihi Nesten AaFK farger jo ;)

Beate sa...

Ha ha ha, så herlig pakkalakka! :)

Å foresten, det er skoa som er inspirasjonene til den røde kjolen :)

Mette sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Mette sa...

Fnis, det minner meg om de stygge sokkene jeg strikka til meg selv for hva som virker som en evighet siden. Skrekk og gru ;) Det var også garn som ved første øyblikk så lekre og fargerike ut - men neida! Bare lureri! Sånne garn må etter min mening spes ut med et eller annet nøytralt før det kan vise seg offentlig!

Men at det skulle tove så ujevnt da? Har du prøvd å gi det noen ekstra omganger i vaskemaskinen?

gyldenkron sa...

Og mitt surrehode syntes slett ikke det var så verst jeg *knegg*

Charente sa...

Er litt enig med deg jeg Snuppa, fargene er i utgangspunktet ganske ok, men fargeskiftene burde vært leeeeeeeengeeeeereeee.

Når det gjelder fasongen så er det nok bare saksen som kan gjøre kantene jevne og i dette tillfellet firkantet eller rektangulært. Men neste gang du skal tove et slikt stort stykke så tråkle og stramm til tråden litt i kantene rundt hele greia før du tover, fet gjør at kantene ikke blir så slaskte og ujevne. tråden du bruker er samme som det er strikket med å den blir "borte" i tovingen og behøver ikke fjernes igjen. Du kan også legge det inn i et putevar som ekjstra beskyttelse under tovingen.

jeg har også stygge unevnelige prosjekter som ikke tåler å vises frem, 99% av mine forsøk på sokker blir slike.

Fru Helianthus annuus sa...

Takk for kommentar om kjolen min :) Kjole i alpakka er ikke å forakte nei (den klør litt, så greit å ha noe under den), på tykke pinner er det ganske overkommelig :)

Forøvrig er det et hm ... interessant sitteunderlag du har produsert. Men vi har vel alle våre skjelett i skapet?

krissimor sa...

Du skriver så godt, pakkalakka! Uttrykksmåten din er halve moroa, du får iallfall meg i godt humør:) Og sitteunderlaget er vel det man kan kalle fargerikt! Enig med charente, det er rett og slett de korte fargeskiftene som utgjør problemet.

mono sa...

Herlig! *ler*

Denne ble da ikke så stygg som du skal ha den til - og den har jo nytteverdi!! =)


PS! Takk! *glad*
Klem tilbake

pakkalakka sa...

@mono: Takk....? *knis* jammen du skjønner, denne spraglete greia må jeg vagle meg på for å få plass til hele stumpen... Men det er ikke så farlig, for styggedommen er sånn virrvarr av farger at jeg klarer ikke å sitte på den jo! *leer*

Jupp, jeg er litt rar ;-)

@Krissimor: Tusen takk, det ble jeg skikkelig glad for å høre! :) *klem* Pleide å skrible litt før i verden faktisk, kanskje ordene er på vei tilbake til meg :)

pakkalakka sa...

@Mette: Den har faktisk fått seg to runder i maskina sammen med noe tøy... Har tova ting i lammeull og Kauni på samme måten og det har gått helt supert. Heller til at jeg og tykt garn er en dårlig kombinasjon - sånn som olje og vann kanskje *knis*

@Charente: Hm, det var et triks jeg ikke har vært borti før. Mulig det hadde hjulpet... Virka som om stykket i midten hadde tova mye, mye mer enn kantene, og ikke snakk om at jeg klarte å dra det utover igjen. Kanskje noe med at det var entråda garn også?

Nei, konklusjonen er at jeg holder meg til syltynne garn tenker jeg - de vet da å oppføre seg *leer*

Smarie sa...

Du har en herlig måte å fremstille ting på pakkalakka ;o) Trekker alltid på smilebåndet når jeg leser dine innlegg. Nå syntes jeg ikke dette var det verste jeg har sett. Hadde fint klart å ta med denne med på tur, og slengt stumpelumpen nedpå ;o) Men smaken er som baken...delt ;o) Ha en flott og kreativ dag !

Henny Nyheim sa...

hehe, knallbra skrevet.... :) Har ikke hode til slike farger eg heller stort sett... enig med du der.. :)
styggeste eg har laget må være en rosa og blå lue til min yngste på nå 9. Merkelig nok gikk hun med den hver dag omtrent. ler

Torunn sa...

Hehe...herleg!! :)

Linda sa...

du skriver morsomt.
den ble jo ikke så stygg da : )
(men jeg tror ikke jeg kommer til å skyndte meg avgårde for å kjøpe sånt garn)

Beate sa...

:) heller ikke mine farger. Jeg kjøpte noe garn for 4 år siden i flerfarget ull. 6 nøster i tykk flerfarget ( grøn, lilla, orange,brun- så penere ut på bildene på nettet :)Strikket en en liten kaffevarmer, men guri meg hvor stygg den ble. Ga bort resten av garnet til ei veninde som syntes det var perfekt.
Så kom det til glæde hos noen da..og jeg slapp.

Ingrid sa...

Herlig =) Det er ikkje alle fargesammensetninger som er like heldige, nei...

Hva med å klippe det opp til skosåler? Da får du varmen av ulla, og slipper å se så mye til fargene =)

Beate sa...

God ide`

Kinekline sa...

Jeg digger spraglefargegarn og synes ikke det var så ille jeg!! Men likte det best før det ble tova da!

inger hilde sa...

He he, det ble ikke så ille da! Men tror det er det samme garn typen som jeg strikke spirallua mi i. Ble ikke bra det heller for å si det mildt :o))
Men som sitteunderlag syns jeg dette ikke ble ille altså! :o)

pakkalakka sa...

@Kinekline: Enig i det, den var faktisk mindre ille før toving - pussig nok :)

@Ingrid: Skosåler hadde kanskje ikke vært så dum ide, men da må jeg kjøpe nye sko... Ble innamri tykt og deilig, det skal det ha ;-)

Eva Mari sa...

Ser dette er et gammelt innlegg, men... Synes det var artig utova, men tova ble det vel ikke såå vakkert, nei. ;)
Om du i likhet med meg også syr så foreslår jeg å klippe opp og bruke til foring i grytelapper. Eller lage ullsåler nedi støvler etc ;)

Klem fra Eva Mari :)

Nissefar

Nissefar kom på besøk i år også - noen strikkegaver blir i hvert fall brukt en gang i året :)