mandag 7. mars 2011

Lett å bære og varme ben

Kunnskap er lett å bære - især når den kommer i et så lite og hendig hefte som dette! :) Jeg rakk nemmelig forskjellig i min ufrivillige pause fra verdensveven. Blant annet har jeg gått gjennom og sortert løsbladsystemet av utklipp fra ukeblad og utskrift av oppskrifter - jeg har stålkontroll! Attpåtil fikk jeg strikka litt fra noen av utklippa :)Men altså, dette heftet - Strømper og sokker er helt supert! Koster bare en 50-lapp hos capris.no og har fine oppskrifter til både barn og voksne, strikka i forskjellige teknikker. Til og med et par hekla sokker er det inni dette lille heftet. Heftet er på dansk, men jeg synes det går helt fint å strikke på dansk :) (å strikke på svensk derimot....) Hovedgrunnen til at jeg raska det med meg hos garnlangeren er den kjempepraktiske tabellen midt inni, med skostørrelser, cm-mål og tilhørende maskeantall - utrolig hendig å ha lett tilgjengelig! :)

Mens jeg var uten tilgang til verdensveven og alle fine sider med tips og forklaringer der, oppdaga jeg også at bakerst i heftet finnes kilehæl og timeglasshæl (short-row) forklart. Helt perfekt for meg som ikke helt har dette i fingrene ennå og må sjekke hva jeg skal gjøre hver gang... Så dette heftet er helt supert å ha med i strikkeposen min! :)

Jeg har strikka mine første timeglasshæler ved hjelp av heftet! Gikk så greit så :) Forskjellig en får tid til når en ikke surfer seg vill på verdensveven. *knis* Heter det timeglasshæl på norsk mon tro...? Er vel dette som er short-row heel på engelsk.Jeg ble littegranne vel ivrig med vendingene mine, så den første sokken fikk litt vel spiss hæl... Pytt, pytt - den varmer den også :)


Synes jeg fikk det til ganske bra jeg! :) Tett og fint oppover hælen der, om en bare overser det hullet som ble i overgangen til foten igjen. Vet ikke helt hva jeg gjorde galt, men tross alt et respektabelt første forsøk vil jeg si :)


Og slik ble de :) mine første ordentlige raggsokker! Blir nok ingen storprodusent av raggsokker, for raggegarn er dessverre for tungt for sarte armene mine. Men finnes da heldigvis mye annet fint sokkegarn å velge i! :)


Sokker uten fot inni ser egentlig ganske rare ut *knis* Men ble veldig fornøyde med disse, sitter som et skudd på min fot! Ja, om en ser bort fra den der lille flappen på den ene hælen da *knis*

4 kommentarer:

Monstermønster sa...

Kjekt å få en liten anbefaling om hefter! Har to av de heftene til barn, og det er mye sjarmerende (om enn endel i tykt garn, jeg er mer fan av tynt garn).

krissimor sa...

Hælene blei veldig bra de! Jeg bruker bare timeglass-hæl når jeg strikker sokker, dog uten wraps, er rett og slett altfor lat til det styret...

pakkalakka sa...

Tusen takk :) ingen wraps på disse hælene, etter noen nessier er jeg ganske stø i kast og vend ;)

Og hadde ikke tenkt på at det kan finnes flere hefter - må undersøkes! :) (selv om jeg også er mest glad i tynt garn ;) )

marianne sa...

Hei! Så mye fint du lager,en koslig blogg:) Jeg kommer gjerne tilbake,masse fint her....Legger deg til min blogg,håper det er ok?
Ønsker deg god helg!

Nissefar

Nissefar kom på besøk i år også - noen strikkegaver blir i hvert fall brukt en gang i året :)