onsdag 28. juli 2010

Min første genser er underveis :)

Plutselig fant jeg motet til å prøve meg på genser! :) Det har vært planen for denne sommeren å prøve seg på noe nytt, men så har det vel vært mere høstfølelse for store deler av den...

Både oppskrifta og garnet har jeg hatt liggende leeeenge....! Det skal bli en raglangenser som skal toves lett fra 'Strikk og tov' av Gerd Fjellanger. Garnet har ymse innfarginger og ble berga fra en restekurv helt tidlig i min strikkekarriere, men jeg krysser fingre og satser på at det går greit likevel :)

Flinke piker strikker prøvelapper :) Da passer det med en Flittig Lise som sneik seg med i bakgrunnen der ;)Jeg måtte opp to nr på pinnene for å få rett strikkefasthet! Jeg som trodde jeg kanskje kom til å strikke litt løsere med tida... Jaja... Ekstra glad for at jeg tok meg bryet med prøvelapp da :)

Å strikke genser er så langt kjempelett - er jo bare rundt og rundt! Får se da, etterhvert, om det er like greit når armene skal på plass.

Er bare rettstrikk, så herlig monotont for dager hvor hodet er litt 'ullent'. Bortsett fra at det skal være noen søte hjerter i hullmønster til pynt :) Disse blir nede ved kanten, sånn på sida. Synes de blir kjempesøte! :)

Mono har jo utstyrt meg med redskaper så det er kjempelett å holde orden på hvor jeg er i diagrammet! Er ellers fæl til å rote til sånt.... *kremt*

Bokmerke med magnet funker superbra til å gli oppover i diagrammet etterhvert, også er det jammen lettere å se akkurat den linja jeg skal følge også. Anbefales!

Med noen strategisk plasserte maskemarkører er det heller ingen sak å holde styr på hva jeg skal gjøre hvor :) Helt superdupert! Slipper den lette angsten for at jeg skal rive ut merketrådene mine - igjen - også :) Også er de jo pene da :)

Spennende å prøve seg på noe nytt! :)

Ønsker du deg makne lure strikkedingser selger Mono i nettbutikken sin på Epla - Made by MONO! =)

4 kommentarer:

mono sa...

Oooooh! Dette ser bra ut! =)

Også så kjekt at du trives med både markører og bokmerket! *yey*

pakkalakka sa...

Takk :D og uten de lure dingsene fra deg hadde neppe hjertene sett ut som hjerter gitt!

LivM sa...

Dette kommer til å bli flott. Lykke til videre.

pakkalakka sa...

Tusen takk :) Er begynt å grue meg litt til tovingen nå....

Nissefar

Nissefar kom på besøk i år også - noen strikkegaver blir i hvert fall brukt en gang i året :)