onsdag 5. januar 2011

Den siste dilla - Nessie!

Siden jeg nå er i innspurten på min tredje Nessie må jeg nok bare innrømme at jeg har fått dilla - *ler* Kjenner du ikke Nessie? Det er et kjempesnedig mønster fra Julia Zahle (samme jenta som har Intuitive-lua) som er like enkel som Baktus-skjerf, men gir et mye morsommere resultat! Synes jeg da :)

Disse bildene er av Nessie nummer 2. Hun er strikka i Finull fra Rauma på pinne nr.4 (tilsvarer 3,5mm for 'normale' strikkere.) og er nok strikka litt fastere enn originalen. Jeg innbiller at det kanskje har gitt flere snurrer på tuppene?
Mønsteret finnes både på dansk og engelsk, men de er ikke helt like. Ingen vesentlig forskjell, den engelske bruker strikk 2 masker i 1 for øking mens den danske bruker kast som (evt) strikkes vridd. Gøy oppskrift å leke litt med :)

Dansk oppskrift på Julia Zahles blogg Aalerusen: http://aalerusen.blogspot.com/2010/08/nessie-og-alle-dens-varianter.html
Engelsk mønster i hennes Ravelry-prosjekter:
http://www.ravelry.com/projects/JuliaZahle/nessie-pattern-out
Nessie nr 2 ble strikka i romjula, og er virkelig det perfekte strikketøyet for både tv-strikk og kaffelag-strikk :) Her finner du henne på min Ravelry-profil: http://www.ravelry.com/projects/pakkalakka/bursdagsgave-nessie

På disse to bildene er søstra modell. Fargen er egentlig nydelig mørk blå-lilla :) Jeg bare ga helt opp å fargen riktig på bildene, klarte visst aldri å treffe på de 13-14 minuttene med dagslys vi har på denne tiden av året...Nessie ligger utrolig godt rundt halsen, og siden fasongen buer seg naturlig holder det seg veldig bra på plass også om en ikke knyter skjerfet.

Bildet under viser fasongen på Nessie når det ligger flatt. Det er forkorta rader som lager fasongen. Er nok mye det som gjør at jeg er fasinert av denne oppskrifta nå - hvordan enkle konstruksjoner kan gi så flotte resultater!

Kan da minne litt om et sjø-uhyre? ;-)


Men nå har jeg ikke tid til å skrive mer - Nessie nr 3 roper på meg! *ler*

4 kommentarer:

Beate sa...

Nessie er flott- har strikka et, men kjenne at en ny Nessie er på vej- ensfarga :)

Susan sa...

Gleder meg til å prøve Nessie...tror ikke jeg klarer å vente til kjolen min blir ferdig ;-) Hvor mye garn går med forresten?

Klem klem

Strikkelena sa...

Det var stilig! Og morsomt navn :-)

pakkalakka sa...

Takk :) jeg har brukt 120-130 gram - men - jeg har noen masker mer enn oppskrifta også (fordi jeg ikke kan telle...) Tipper at det holder med ca 100 gram om du holder deg til oppskrifta :)

Nissefar

Nissefar kom på besøk i år også - noen strikkegaver blir i hvert fall brukt en gang i året :)