tirsdag 25. januar 2011

Pauseproduksjon - del 1

Litt ble det strikket i kjolepausen også - fikk gjort ferdig nesten-ufo pulsvarmere til meg selv. Jeg ville også ha sånne pene pulsvarmere som alle fikk til jul!Strikka i Mitu fra Rauma/Pt - et nydelig garn med halvt om halvt med ull og alpakka. Deilig og mykt, men med god spenst så flettene blir kjempefine. En variasjon over slike enkle pulsvarmere jeg pleier å strikke.

Hva jeg gjorde:
40 masker på pinne nr. 4. (Dvs hardtstrikkende jeg strikker på 4,5 da.) Strikk 4 rett - 4 vrang i 5 omganger. Flett på sjette omgang. Jeg holdt 2 masker bak arbeidet på hjelpepinne. Gjenta til passe lange, mine har 7 omganger med fletting. Et par tar ca 70 gram garn.

Jeg laga som nevnt en hel liten stabel med pulsvarmere til julegaver. Bare dårlige bilder av dem dessverre, men her er nå et helt fat fullt. Guri meg jeg var lei av å strikke i svart der ei stund.....!

Alle ble strikka med 40 masker, men med litt forskjellige flettemønstre. Jeg fikk virkelig se i praksis at hvor tett flettene sitter og hvilken type fletter har mye å si på hvor stramt det blir! 40 masker ble alt fra pappa-størrelse til lillesøster-størrelse. Alle ble veldig godt mottatt :)

5 kommentarer:

Tove sin strikkeside sa...

kjempefine pulsvarmere

Linda sa...

de var veldig fine

flette har jeg ikke prøvd meg på, ser vanskelig ut

pakkalakka sa...

Men fletter er latterlig lett!! Lover! Bare tar 2 masker på hjelpepinne og flytter bak arbeidet, strikker de 2 neste maskene helt vanlig - og så strikker de 2 maskene fra hjelpepinnen. Vips så har du fletta! :-D

Monica Therese sa...

Nice pulsvarmere :)
Likte veldig godt flettene :)

Mette sa...

Det var nok deilig å strikke med tykt garn og ikke minst noe annet enn glattstrikk en stund! Kjempefine pulsvanter =)

Nissefar

Nissefar kom på besøk i år også - noen strikkegaver blir i hvert fall brukt en gang i året :)