torsdag 20. januar 2011

En finsk aften

Jeg har innvilget meg selv en aldri så liten kjolepause - fikk veldig, veldig behov for noe som ble fort ferdig! Så jeg stupte ned i garnkurven etter noe som kunne friste, og fant et nøste med selvstripende, finsk sokkegarn. Tykt garn er det også, og med fine farger - jupp - det ble finsk aften! :)
Kjapt å strikke sokker på pinne nr 4 garn! Og ræser-fort etter å ha strikket 600 meter av tynne kjolegarnet :) Pussig hvordan det går fortere å strikke med selvstripende garn, er det ikke?

Jeg ville ha jevne striper, så har ikke felt ekstra masker i foten sånn som jeg pleier. En anelse trang i skaftet og en anelse løs i foten - jeg har slett ikke standard føtter. Men med så gøyale striper gjør det ingenting :)Finske-garnet er Novita sitt Veljestä Raita, som jeg kjøpte på Finlandstur sammen med Tiril. Jeg kan ikke mye finsk, men er ganske sikker på at raita betyr striper - tror jeg? Garnet selges i nøster på 150 gram og 300 meter, pinnetykkelse 4. Holder til et par sokker og vel så det.


Kan ikke skjønne hvorfor ikke noen av de norske garnprodusentene lager slikt sokkegarn? Hadde garantert vært en suksess! Det går jo både fort å strikke og er gøyalt å strikke med :) Dette finske sokkegarnet finnes i utrolig mange forskjellige fargekombinasjoner og med forskjellige striper. Det eneste jeg vet om som kan likne er Drops Big Fabel, men det finnes det bare noen få farger av.Fine nesten-ferdige sokken :)


Og når jeg hadde en finsk aften måtte jeg jo selvsagt også drikke finsk te! :) Jeg fikk heldigvis en ny pakke til jul - nydelig, hvit te med flere forskjellige smaker i samme pakken. Men nå må jeg spare litt, for jeg har bare disse igjen. Sist da jeg reiste fra Tiril-besøk hadde jeg en egen bag med håndbaggasje på flyet - full av bare te og garn! *leer*


Her er en annen variant av dette finske sokkegarnet, det var jeg også så heldig å få til jul. Helt supert med egen garnlanger *ler* Minner meg om is! Sånn der is med jordbær, vanilje og sjokolade - mmmm... :) Må spare litt på dette nøstet, det siste av de selvstripende jeg har igjen...

Han her? Han er ikke finsk - sorte fåret flytta inn her om dagen, og er allerede selvutnevnt vokter av garnkurven! Veldig sjarmerende gutt, muligens litt vimsete, men var aldeles ikke til å motstå når han ville være med meg hjem *smelt*På tide å gjøre ferdig andre sokken nå, så ikke kjolepausen blir alt for lang. Kjole-UFO står ikke på planen!

Ha en fin kveld :)

Edit: Enn at jeg glemte å drikke finske-teen i Mummi-koppen da! *panneklask!*

1 kommentar:

mono sa...

Søteste sorte fåret, da! *smelt*

Og deilig med litt tykkere sokker i friske striper! =)

Ha en fin helg, snuppa!

Nissefar

Nissefar kom på besøk i år også - noen strikkegaver blir i hvert fall brukt en gang i året :)