fredag 28. januar 2011

Gammelt nytt - første finskesokker

Hadde jo tenkt å poste litt av det som jeg laga i de månedene jeg hadde blogg-pause, og passer jo fint nå når det bare er kjolestrikking som foregår og det ikke blir ferdigstilt noe på ei stund :)

Dette er altså de første sokkene jeg strikka av det finske sokkegarnet 7 Veljesta fra Novita, ensfarget den gangen. De er strikka med forsterka hæl og kilehæl, sitter godt på foten og har holdt seg bra. Notater på Ravelry - Moltebærjaktsokker.Garnet minner om Perfect fra Sandnes Garn, og er ikke så tungt å strikke. Raggegarn blir gjerne i tyngste laget for armene mine, så jeg er veldig fornøyd med å finne et litt tykt sokkegarn som jeg klarer å strikke av. Disse første strikka jeg på pinne nr 4 og det var nok lurt. De stripete sokkene på pinne 4,5 ble ganske slaskete etter bare en dags bruk. Jaja - erfaringsbasert læring heter det vel?

Jeg har altså kjøpt garnet i Finland, og i det utlandet har jeg vært to ganger nå - Tiril har lufta meg når jeg har vært der på besøk :)


Første gangen kjøpte jeg dette ensfarga garnet, og andre gangen ville tilfeldighetene at jeg strikka på en sokk av det. Og så klart jeg måtte strikke av finske-garnet i Finland!Måtte jo ta med garnet på besøk til hjem til gamle-landet sitt når jeg nå engang hadde dratt det med meg nordover igjen! *leer*

Også et underveisbilde fra nede i fjæresteinan hos Tiril :) Fantastisk flotte og mektige fjell! Også snakker vi ikke om at jeg glemte igjen strikkepinner nede i fjæra der og det er hysterisk bratt og en hel liten klatretur å komme ned dit.....

Også til slutt - den store moltebærjakta! Bare at det var nesten ikke bær å finne i høst, og det lille som var tok frosten. Så moltebærjakt-sokkene ble til soppjakt-sokker i stedet :)

Men i år fikk vi ikke lov til å plukke like mye som i fjor - det er innmari mye jobb å se over og rense all soppen! Det er bare så lett å glemme at den må tas rede på når jaktinstinktene først er vekka *ler*

Vi har lært oss to sikre sorter nå - kantarell og piggsopp. Her kan man såvidt se piggene på undersiden av den hvite soppen. Piggsopp er nesten bedre enn kantarell!

Og med det ønsker jeg alle ei riktig god helg! :o)

3 kommentarer:

Charente sa...

Så koslig med oppdatering, foresten så ser jeg at du har på deg Citron også.
Å så all den deilige soppen da, nam nam.

Charente sa...

Åsså har jeg fora Ulldotten..... Kul

Anonym sa...

Hehehe, morsomt vennen :) og nede i fjæra dit det er hysterisk bratt å komme ned til holdt jeg på å stryke med i romjula da jeg skulle ta mørketidsbilder av lyset hehe.

Forøvrig har du god utsikt fra det bildet i fjæra mot nyeiendommen og huset vi har kjøpt :)

Nissefar

Nissefar kom på besøk i år også - noen strikkegaver blir i hvert fall brukt en gang i året :)